Just A Story


Single ? Of course ツ
Ahad, 24 November 2013 | 5:58 PG | 0 Words
Single ? Yes , I'm single . Ok , cakap pasal single ni . Nak tanya jugak pendapat korang bila korang kehilangan first love or orang yang korang sayang . Apa perasaan korang ek ? Of course sedihkan . Haaa macam tuh lah yang aku rasa . Sometime aku teringat jugak kenangan aku dengan first love  aku saat kiteorang gelak ketawa , berkongsi masalah and macam macam lagi lah . Tapi tuh dulu . Now dia dah ada life dia sendiri .




Ok see the photo . Haaa yang lelaki tuh lah first love aku . Now dia couple dengan budak yang pakai tudung kelabu , namanya Farhana . Bila aku teringat saat kenangan manis dengan dia , mengalir lah jugak air mata aku tapi bila dipikir kan balik . Air mata takada apa apa perubahan pun . Aku ada lah bagi dia peluang tapi aku rasa kalau aku ni just tempat persinggahan jek . Maybe dia cari aku balik sebab ada masalah dengan Farhana tuh . Bila dia dah ok dengan Farhana tuh , aku ni dilupakan . Kalau korang semua dilupakan oleh first love korang , mesti berbagai persoalan yang datang dari kepala korang right . Persoalan tuh mesti berbentuk negatif right .

Contohnya : "kenapa dia tak call aku ek ?" , "kenapa dia tak reply text aku ni ?" , "kenapa dia dah lain ?" , "dia dah tak sayang aku ke ?" , "jangan jangan dia dah ada orang lain" or "aku rasa dia dah tak sayang aku lagi , silap silap aku dah takada dalam hati dia lagi"

Mungkin tuh lah persoalan yang sering bermain dalam fikiran korang kalau boyfriend korang abaikan korang right . Macam tuh jugak dengan aku . Aku tahu now aku dengan dia dah jauh . Bila dia balik jek sini , seriously perangai dia mula lah berubah . Seolah olah dia macam dah taknak dekat aku . Bila aku check inbox dia . Haaa bukan main lagi dia text dengan Farhana tuh padahal masa tuh dia couple dengan aku . Aku ingat lagi bila aku text dia , memang haram lah dia nak reply . Ya Allah kenapa lah kau sanggup buat aku macam ni ?  Bermacam macam alasan dia bagi dekat aku .

Contohnya : "tuh text dah lama nani" or "abg busy lah nani"

Busy ? Ouhhh kalau dengan aku jek busy tapi kalau dengan Farhana berapa banyak masa kau ada dengan dia ek . Tak lama tuh aku dengan dia pun clash . Bila clash jek , aku ada lah ternampak Farhana ni upload gambar coklat and teddy bear yang EX aku bagi . Siap mention kan lagi nama EX aku .



See , ni lah teddy bear and coklat yang dia upload tuh . Tak kesah lah . Aku sedar siapa diri aku . Bila aku ingat balik kenangan aku dengan kau , aku rasa tuh semua tak bermakna bagi kau . Dengan semudah tuh jek kau lupakan aku . Sedangkan aku amik masa berbulan bulan untuk lupakan kau . Mungkin apa yang kau cakap dekat aku dulu sebab nak amik hati aku jek kot . Bila aku sedar sekarang , aku tak rasa kalau kau serius dengan aku . Yupp , memang aku sakit hati bila tengok gambar kau dengan GF kau yang sekarang ni tapi aku kena kuat untuk terima kalau kau bukan milik aku lagi . Aku kena sedar kalau aku dengan kau dah takada apa apa .


Ni lah gambar masa mula mula kite kenal . Masa tuh kite happy sangat sangat . Segala gelak ketawa , kesedihan semua kite kongsi bersama . Tak pernah simpan rahsia pun diantara kite even sesuatu benda tuh boleh menguris hati salah sorang daripada kite . Segala masalah , kite always bersama . Takada pun salah sorang daripada kite yang lepas tangan daripada mengharungi masalah yang datang . Tapi sekarang semuanya dah berubah sejak kau dah berubah hati Syamil .



See ayat yang kau bagi aku masa kau nak balik Shah Alam . Kau kata kalau perasaan sayang kau dekat aku tak pernah berubah tapi kenyataannya kau abaikan aku . Kau lebih pilih Farhana tuh . Kau kata kalau aku ni first love kau . Orang yang paling kau sayang tapi dengan semudah tuh kau lupakan aku . Aku yakin segala ayat jiwang yang kau bagi dekat aku semuanya manis di bibir jek tapi dalam hati kau takada pun tertulisnya nama aku . Ok , now kau dah pilih Farhana right . Aku terpaksa lepaskan kau . Walaupun susahnya aku nak lupakan kau tapi aku tetap akan cuba . Aku taknak terus berharap pada orang yang dah takada hati langsung dekat aku . Seriously , aku tak sangka kalau kau sebagai first love aku sanggup tinggalkan aku dalam keadaan kejam . Memang bagi kau tak kejam apa yang kau buat dekat aku tapi aku yang kena ni rasa sakit hati tau . Rasa hati ni dihiris hiris . Apa apa pun aku nak berterima kasih dekat kau sebab pernah bahagiakan aku even sekejap . Aku doakan semoga apa yang korang plan dimakbulkan Allah . Aku terima kalau aku kehilangan kau buat selama lamanya . Mungkin aku bukan dengan kau . Aku mintak maaf kalau aku banyak menyusahkan kau . Semoga kau bahagia tanpa aku . Assalammualaikum ツ



var pix = "px"; var strictmod = ((document.compatMode) && document.compatMode.indexOf("CSS") != -1); var domWw = (typeof window.innerWidth == "number"); var domSy = (typeof window.pageYOffset == "number"); var idx = d.getElementsByTagName('div').length; for (i = 0; i < n; i++) { var dims = (i+1)/2; d.write('
<\/div>' +'
<\/div>' +'
<\/div>'); } if (domWw) r = window; else { if (d.documentElement && typeof d.documentElement.clientWidth == "number" && d.documentElement.clientWidth != 0) r = d.documentElement; else { if (d.body && typeof d.body.clientWidth == "number") r = d.body; } } function winsize() { var oh,sy,ow,sx,rh,rw; if (domWw) { if (d.documentElement && d.defaultView && typeof d.defaultView.scrollMaxY == "number") { oh = d.documentElement.offsetHeight; sy = d.defaultView.scrollMaxY; ow = d.documentElement.offsetWidth; sx = d.defaultView.scrollMaxX; rh = oh-sy; rw = ow-sx; } else { rh = r.innerHeight; rw = r.innerWidth; } h = rh; w = rw; } else { h = r.clientHeight; w = r.clientWidth; } } function scrl(yx) { var y,x; if (domSy) { y = r.pageYOffset; x = r.pageXOffset; } else { y = r.scrollTop; x = r.scrollLeft; } return (yx == 0)?y:x; } function mouse(e) { var msy = (domSy)?window.pageYOffset:0; if (!e) e = window.event; if (typeof e.pageY == 'number') { my = e.pageY - msy + 16; mx = e.pageX + 6; } else { my = e.clientY - msy + 16; mx = e.clientX + 6; } if (my > h-65) my = h-65; if (mx > w-50) mx = w-50; } function assgn() { for (j = 0; j < 3; j++) { dy[j] = my + 50 * Math.cos(stp+j*evn*Math.PI/180) * Math.sin((stp+j*25)/2) + scrl(0) + pix; dx[j] = mx + 50 * Math.sin(stp+j*evn*Math.PI/180) * Math.sin((stp+j*25)/2) * Math.sin(stp/4) + pix; } stp+=s; for (i = 0; i < n; i++) { if (i < n-1) { vx[i].top = vx[i+1].top; vx[i].left = vx[i+1].left; vy[i].top = vy[i+1].top; vy[i].left = vy[i+1].left; vz[i].top = vz[i+1].top; vz[i].left = vz[i+1].left; } else { vx[i].top = dy[0]; vx[i].left = dx[0]; vy[i].top = dy[1]; vy[i].left = dx[1]; vz[i].top = dy[2]; vz[i].left = dx[2]; } } setTimeout(assgn,t); } function init() { for (i = 0; i < n; i++) { vx[i] = document.getElementById("x"+(idx+i)).style; vy[i] = document.getElementById("y"+(idx+i)).style; vz[i] = document.getElementById("z"+(idx+i)).style; } winsize(); assgn(); } if (window.addEventListener) { window.addEventListener("resize",winsize,false); window.addEventListener("load",init,false); document.addEventListener("mousemove",mouse,false); } else if (window.attachEvent) { window.attachEvent("onload",init); document.attachEvent("onmousemove",mouse); window.attachEvent("onresize",winsize); }